понеділок, 28 серпня 2023 р.

Анонс експертної дискусії "Громадянська освіта у закладах загальної секредньої і професійної (професійно-технічної) освіти

Запрошуємо працівників центральних та місцевих органів освіти, науковців, експертів Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN, представників шкільного та професійно-технічного самоврядування до участі в експертній дискусії на тему: «Громадянська освіта у закладах загальної середньої і професійної (професійно-технічної) освіти».

Захід відбудеться 31 серпня онлайн з 14:00 до 16:00.

Мета заходу — з’ясувати значення та шляхи покращення здобуття громадянської освіти учнями шкіл та закладів професійної (професійно-технічної) освіти, зрозуміти роль громадянського суспільства у процесах формування громадянської позиції у сучасної молоді.

Очікуваний результат: вироблено спільне бачення основних проблем у сфері громадянської освіти та шляхів їхнього вирішення на різних рівнях публічного управління; визначено роль органів влади, закладів освіти та громадянського суспільства у підвищенні ефективності громадянської освіти.

Модератор дискусії — Андрій Крупникдиректор ГО «Одеський інститут соціальних технологій», регіональний координатор Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN в Одеській області, доцент Інституту публічної служби та управління НУ «Одеська політехніка», кандидат політичних наук.

Теми доповідей та спікери (уточнюються):

  • Громадянська освіта: стан та перспективи
    Ірина Шумік, генеральний директор Директорату професійної освіти МОН України;
    Олександр Лончак, директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА (ОВА).
  • Громадянська освіта для дітей і підлітків: досягнення та проблеми
    Любов Задорожна, ректор КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради»;
    Наталія Михайленко, керівниця КУ «Центр національно-патріотичного виховання»;
    Юліана Назо, керівниця ГО «Молодіжна рада Одеської області»;
    Представник Парламенту старшокласників міста Одеси.
  • Громадянська освіта у ЗВО, ПТО й у системі навчання публічних службовців
    Андрій Красножон, ректор Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Ушинського;
    Сергій Сущенко, директор ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти»;
    Тетяна Лазарева, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Одеській області;
    Наталя Колісніченко, завідувач кафедри соціальної та гуманітарної політики Інституту публічної служби та управління Національного університету «Одеська політехніка».
  • Корисні інформаційні джерела за тематикою «Громадянська освіта»
    Ольга Нагорнюк, завідувач відділом соціокультурної діяльності Одеської обласної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського.

Учасники дискусії: працівники центральних та місцевих органів освіти, науковці, експерти Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN, представники шкільного та професійно-технічного самоврядування.

Для участі в заході просимо зареєструватися за посиланням. Реєстрація відкрита до 18:00 30 серпня.

Захід організовує Центр політико-правових реформ, Одеський інститут соціальних технологій за участі експертів Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів та не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

1 коментар: