пʼятниця, 24 березня 2023 р.

ЗВІТ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ Одеського інституту соціальних технологій у 2022 році


Діяльність ОІСТ у 2022 році відбувалась в умовах російської агресії, що зумовило переважне фокусування на допомогу вимушено переселеним особам (ВПО), сприяння ефективному управлінню громадами в умовах воєнного часу та допомогу ВСУ.

НАУКОВА, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  • У періодичних виданнях, які включені до Scopus та Web of Science, вийшли наукові публікації за участі членів ОІСТ: Дуліної О., Колісніченко Н., Піроженко Н., Саханенка С.
  • Члени ОІСТ як викладачі ОРІДУ НАДУ забезпечили у 2022 році наукове керівництво підготовкою загалом 64 магістерських робіт, у т.ч.: Дуліна О. - 10, Колісніченко Н. - 12, Крупник А. - 12, Липовська С. - 7, Піроженко Н. - 11, Саханенко С. -12.
  • Члени ОІСТ з перших днів війни включились у волонтерський рух. Зокрема, була надана матеріальна допомога на придбання для ЗСУ певної амуніції та на підтримку постраждалих.

НАУКОВО-ПРИКЛАДНА ТА КОМУНІКАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЧЛЕНІВ ОРГАНІЗАЦІЇ
  • 29.01.2022 проведено чергові Загальні збори ГО "Одеський інститут соціальних технологій", на яких було підбито підсумки роботи за 2021 рік, підтримано рішення Дирекції ОІСТ про прийняття в члени ГО «Одеський інститут соціальних технологій» Н.М. Колісніченко та В.С. Свічинського.
  • Експерти ОІСТ Крупник А. та Орлова А. надали методичну допомогу Управлінню по комунікаціях та інформаційній політиці Одеської ОВА у розробці проєкту Регіональної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2023-2026 роки, яка була затверджена розпорядженням голови Одеської ОВА від 02.01.2023 № 5/А-2023.
  •  Відповідно до розпорядження голови Одеської РДА Одеської області Крупник А. виконував функції координатора Ініціативної групи з підготовки і проведення установчих зборів Громадської ради при РДА, які було намічено на 25.02.2022. На жаль, широкомасштабне вторгнення росії завадило планам створення тоді Громадської ради при РДА.
  • Експерти ОІСТ Крупник А., Орлова А., Дуліна О. узяли участь в низці обговорень пропозицій громадських експертів до Урядового плану реалізації Національної стратегії сприяння розвитку ГС на 2023-2024 роки, де надали власні пропозиції. План було затверджено розпорядженням КМУ від 14.02.2023 № 160-р.

ЕКСПЕРТНА ТА ГРОМАДСЬКА РОБОТА ЧЛЕНІВ ОРГАНІЗАЦІЇ
  •  Дуліна О., Колісніченко Н., Крупник А., Липовська С., Орлова А., Піроженко Н., Саханенко С. виконували функції експертів Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN. Нагорнюк О. виконувала функції комунікаційної менеджерки цієї Мережі.
  • Крім того, Крупник А. виконував функції члена Громадської ради при Одеській обласній державній (військовій) адміністрації – керівника Комітету з питань розвитку громадянського суспільства і громадської участі.
  • Саханенко С. виконував експертні функції як член міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Одеської області, як голова Всеукраїнської асоціації присяжних, керівник ГО "Асоціація дослідників державного управління".
  • Члени ОІСТ Дуліна О., Крупник А., Орлова А., Саханенко С. узяли участь в експертних обговореннях законопроєктів "Про всеукраїнський референдум", "Про місцеві референдуми", "Про публічні консультації", "Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування.
  • Крупник А. узяв участь в якості експерта в оцінюванні Індексу спроможності організацій громадянського суспільства України у 2021 році, яке проводив УНЦПД – партнерська організація ОІСТ, та у презентації підсумків оцінювання в якості одного з модераторів.

ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  • У 2022 році на сайті ОІСТ https://oistkp.blogspot.com/ опубліковано 30 матеріалів.
  • Діяльність Інституту та його представників також висвітлюється на сторінці організації у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/oistkp.

СПІВПРАЦЯ ІЗ ІНШИМИ ГРОМАДСЬКИМИ ОБ'ЄДНАННЯМИ
  •  Продовжується співпраця з ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення" (Одеса, О. Колесніков), Центром політико-правових реформ (м. Київ, І. Коліушко), Українським незалежним центром політичних досліджень (М. Лациба), Фондом "Творча ініціатива" (В. Панько), Одеською обласною організацією Комітету виборців України (А. Бойко), Одеською регіональною організацією Національної спілки журналістів України (Ю. Работін), Одеським регіональним відділенням Асоціації міст України (В. Демченко).
  • Продовжилася співпраця з консорціумом громадських організацій молодіжної спрямованості: ГО "Молода громада" (І. Старчикова) та "Молодіжна корпорація" (Л. Лєвих), яку координує головний експерт "Розумної взаємодії" В. Георгієнко.
  •  Разом із Одеською регіональною організацією Національної спілки журналістів України (Ю. Работін), з якою Інститут уклав Меморандум про співпрацю, започатковано конкурс літературних творів переселенців і про переселенців (під девізом – "Подолання"), який проводиться в межах загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання" з метою сприяння самореалізації, соціальній адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя нових для них територіальних громад.

УЧАСТЬ У ВИКОНАННІ ПРОЄКТІВ
  • Дуліна О., Колісніченко Н., Крупник А., Липовська С., Орлова А., Піроженко Н., Саханенко С. продовжили разом із ЦППР реалізацію проєкту в межах діяльності Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN за підтримки USAID.
  • ОІСТ за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" завершив у 2022 році реалізацію проєкту "Доброславська територіальна громада – єдина заможна родина" та розпочав реалізацію двох проєктів: «ВПО в територіальних громадах: алгоритм успішної інтеграції» та "Стратегія розвитку Доброславської ОТГ: формуємо та реалізуємо разом".

ФІНАНСОВІ ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ ОІСТ ЗА ЗВІТНИЙ ПЕРІОД
  • У процесі реалізації проєкту SG54250 "Доброславська територіальна громада – єдина заможна родина", підтриманого Міжнародним фондом "Відродження", у 2022 році було витрачено 278 619,00 грн, а додатково залучено 37 077,00 грн. Попри воєнний стан і продовження проєкту, його виконано у запланованому обсязі.
  • В межах проєкту SG54763 «ВПО в територіальних громадах: алгоритм успішної інтеграції», підтриманого Міжнародним фондом "Відродження", який ОІСТ реалізовує з 15.09.2022, у звітному періоді було отримано 200 000,00 грн, а додатково залучено 22 457,00 грн.
  • В межах проєкту SG54949 "Стратегія розвитку Доброславської ОТГ: формуємо та реалізуємо разом", підтриманого Міжнародним фондом "Відродження", який ОІСТ реалізовує з 15.12.2022, у звітному періоді було отримано 169 960,00 грн, а додатково залучено 18 000,00 грн.
  • ОІСТ отримав від Запорізького благодійного фонду "Єдність за майбутнє" право розподілити матеріальну допомогу постраждалим від війни та за сприяння управління сімейної політики та соцзахисту Одеської райдержадміністрації і громадських організацій Одещини організував виявлення таких осіб та надав матеріальну допомогу 170 громадянам на суму 315 000,00 грн. 
  • Через міжнародну сервісну організацію Rotary International ОІСТ отримав 6 220 аерозольних балончиків з антисептиком вартістю по 23 грн і надав у вигляді гуманітарної допомоги потребуючими їх громадянам через благодійну організацію "Добрий Самарянин", жіночий Свято-Архангело-Михайлівський жіночий монастир та загін Територіальної оборони Одещини на загальну суму 143 060 грн.
  • Загальний обсяг фінансових ресурсів, які були витрачені ОІСТ у 2022 році на виконання суспільно значущих завдань (не враховуючи благодійні внески на допомогу ЗСУ та підтримку постраждалих від війни) склав 1 184 173,00 грн, включаючи 77 534,00 – вартість ресурсів, додатково залучених із не заборонених законом джерел.


Немає коментарів:

Дописати коментар