вівторок, 31 жовтня 2023 р.

В єднанні – сила: диктант, виставки, зустрічі

День української писемності та мови члени Інституту відзначили написанням Всеукраїнського диктанту національної єдності та відвідуванням виставки, присвяченої Михайлу Грушевському.

Для написання Диктанту було обрано партнерську організацію Одеську обласну універсальну наукову бібліотеку імені М.С. Грушевського. 
фото
Диктант разом з нами писали студенти, військові, переселенці. Тож маємо надію, що в такій гарній компанії й диктант був написаний максимально правильно. Та й організатори заходу Українське радіо наголошують: прекрасний текст «Дороги України» авторства письменниці, лауреатки Шевченківської премії 2023 року Катерини Калитко не лише сприяє підвищенню грамотності населення, а й слугує об’єднанню усіх українців, у тому числі змушених перебувати за межами держави через російську агресію.

 
З великим інтересом представники ОІСТ відвідали виставку, присвячену видатному політику та історику Михайлу Грушевському, яка експонується в бібліотеці у спеціальній залі, де панує атмосфера затишку та можливості поринути у світ історії, науки, мистецтва. 

Ця виставка «Грушевськіана Львівського музею Михайла Грушевського» прибула зі Львова, де її презентували співробітники Державного меморіального музею Михайла Грушевського.

В рамках ХХVII-го обласного фестивалю «Безмежність української книги» члени ОІСТ долучилися до інших цікавих заходів: лекцій, презентацій, оглядів літератури, які проводяться в бібліотеці на високому професійному та патріотичному рівні.

Тож День української писемності та мови - 23 проведено змістовно і цікаво у колі людей, які творять світле, розумне та вічне заради майбутнього нашої держави.



         





Немає коментарів:

Дописати коментар