четвер, 19 січня 2023 р.

Володимиру БРУДНОМУ – 100 років!

17
січня 2023 року виповнилося 100 років із Дня народження нашого соратника Володимира БРУДНОГО – відомого вченого, педагога, активного громадського діяча, ентузіаста соціальних перетворень.

Володимир БРУДНИЙ – Людина яскравої долі, дивовижних професійних і громадських захоплень, якими він займався за покликом серця і велінням душі.
Заступник директора з наукової роботи створеного за його найактивнішої участі Одеського інституту соціальних технологій, доктор філософії, член правління та науковий консультант Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, член Національної спілки журналістів України, шеф-редактор газети «Сусідський вісник», засновник першого в країні навчально-методичного Центру традиційної та нетрадиційної педагогіки за системою Монтессорі – Русової.
Протягом 25 років Володимир Ісаакович очолював кафедру наукової організації праці в Одеському політеху, де створив першу проблемну лабораторію соціології та соціальної психології. З 1997 року він працював у міському Центрі соціальної допомоги, де очолював службу соціально-психологічної допомоги і як редактор випускав міську газету «Милосердя».


В. Брудний – один із розробників Одеської міської Програми сприяння зайнятості та активному довголіттю людей похилого віку, автор та ведучий популярної телепрограми «Дорогие мои старики». Він був одним із творців механізму соціального замовлення та проекту Статуту міста Одеси, Програми розвитку органів самоорганізації населення.
Він завжди був прикладом відповідального ставлення до справи, щирості служіння людям. Ми вважаємо безцінними отримані від нього знання про людську психологію, про людські стосунки, про закони розвитку суспільства.
На питання, що таке щастя, Володимир Ісаакович відповідав: «Щастя – це коли ти потрібен не тільки собі».
Володимир БРУДНИЙ ніколи не сумував, завжди був ентузіастом і оптимістом. Саме ці якості так необхідні усім нам зараз – в тяжку пору випробувань.
Тому він завжди потрібен нам. І завжди залишається з нами!

Андрій Крупник, директор ОІСТ

Немає коментарів:

Дописати коментар