середу, 13 липня 2022 р.

ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ТА ПРІОРИТЕТНІ ЗАВДАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОДЕСЬКОГО ІНСТИТУТУ СОЦІАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ПЕРІОД ДО 2023 РОКУ

Ухвалено рішенням загальних зборів Одеського інституту соціальних технологій від 26.01.2019.

Із змінами, внесеними 12.02.2021.


Головна мета діяльності Інституту – сприяння формуванню та реалізації в державі соціальної політики, яка базується на принципах демократії, гуманізму, патріотизму та духовності, шляхом розробки та впровадження нових соціально-управлінських технологій та розвитку інфраструктури громадянського суспільства.


Основні напрямки

Пріоритетні завдання

1

Сприяння вирішенню соціальних проблем суспільства

1. Дослідження соціально-економічного стану суспільства, соціальна діагностика, виявлення та оцінка пріоритетних соціальних проблем територіальних громад.

2. Сприяння формуванню та реалізації на загальнодержавному та місцевому рівнях державної політики сприяння активному довголіттю людей старшого віку.

3.  Розширення ресурсної бази територіальних громад шляхом реалізації активної ресурсної стратегії, залучення та генерування додаткових ресурсів.

4. Сприяння створенню організаційно-правових умов для розширення участі громадськості у вирішенні місцевих питань, зокрема, в умовах пандемії.

2

Впровадження механізмів владно-громадської взаємодії

1. Організація громадського контролю, громадської експертизи та соціального моніторингу діяльності органів публічної влади, зокрема через громадські ради.

2.  Оптимізація та стандартизація надання адміністративних та соціальних послуг, розробка і впровадження стандартів публічно-управлінської діяльності.

3. Розвиток конкурсних механізмів розв'язання соціальних проблем, зокрема за допомогою механізму соціального замовлення.

4.  Удосконалення системи роботи з кадрами в органах публічної влади, їхнє навчання, підвищення управлінської компетентності депутатського корпусу.

3

Сприяння розвитку інфраструктури громадянського суспільства

1. Проведення досліджень і вжиття заходів з розвитку громадянського суспільства як суб'єкта формування та реалізації державної політики і чинника національної безпеки.

2. Нормативно-правове та організаційне забезпечення реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

3. Стимулювання соціальної відповідальності бізнесу, залучення комерційних та некомерційних структур до реалізації завдань соціальної політики.

4.  Сприяння розробці, прийняттю та реалізації цільових і комплексних програм соціального та економічного розвитку територіальних громад, районів і регіонів, удосконалення механізмів їх розробки, громадського моніторингу й оцінки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар