пʼятницю, 24 грудня 2021 р.

Прозорість державних закупівель: чи всі нарешті побачили все?

22 грудня 2021 року представники ОІСТ – директор Андрій Крупник, професор кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ Сергій Саханенко та доцент кафедри Наталія Пироженко взяли участь у проведенні заключної конференції у форматі експертного обговорення «Актуальні проблеми моніторингу та контролю за публічними закупівлями: державний та громадський виміри».

Конференція відбулася у межах проекту «Громадянська освіта у сфері державних закупівель ‒ Civic Education in Public Procurement (CEPP)», що реалізується Асоціацією дослідників державного управління за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні (Supported by the Public Affairs Section of the U.S. Embassy to Ukraine).

Серед учасників конференції – фахівці Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Південного офісу Державної аудиторської служби України, Територіального управління Рахункової палати по Одеській, Миколаївській, Херсонській областях; КП «Централізована закупівельна організація Одеської обласної ради»; Головного управління Державної казначейської служби України в Одеській області; відділу публічних закупівель Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні виконавчого комітету Одеської міської ради; ТОВ «Телекард-Прибор».

Змістовними і корисними були виступи експертів: Н. Пироженко, експертки Світового банку, Ю. Григи, голови ГО «Філософія Серця» (м.Вінниця); Н. Дроздової, акредитованого експерта Prozoro (м. Миколаїв); М. Золотухіна, голови ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (громадська префектура) та інших.

Найактивніші обговорення відбулися під час дискусійної сесії, коли учасники з Вінниччини, Херсонщини, Миколаївщини та Одещини ділилися досвідом організації, проведення, моніторингу та контролю за закупівлями суб’єктами цього процесу.

Андрій Крупник як регіональний координатор Мережі публічного права та адміністрації UPLAN ознайомив учасників з напрямами діяльності Мережі, зазначивши, зокрема, таку її складову, як протидія корупції, в тому числі і у сфері державних закупівель.

Експерт наголосив у своєму виступі на важливості здійснення моніторингу у сфері публічних закупівель як на державному, так і громадському рівнях та спільного владно-громадського контролю за цими процесами.

1 коментар:

  1. Я ніколи не думав, що буду мати право на отримання позики, яку мені надали співробітник Педро та його кредитна компанія, яка була дуже гладкою та прозорою в кожній розмові, яку ми проводимо під час процесу позики, я ще раз подякую йому та його кредитній організації за роботу молодець, запропонувавши мені позику в розмірі 22 мільйони євро з низькою ставкою 2 річних доходів, вони є справжньою компанією з реєстром позик на простих умовах. зв’яжіться з кредитною компанією через pedroloanss@gmail.com WhatsApp: + 1-8632310632.

    ВідповістиВидалити