суботу, 30 жовтня 2021 р.

Розробку Регіональної програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Одеській області на 2022-2026 роки розпочато

Прийняття Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки стало підставою для розробки на місцях аналогічних локальних документів.

Управлінням комунікацій та інформаційної політики ОДА запропонувало для обговорення та наповнення проєкт Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Одеській області на 2022-2026 роки анонсовано.

Тест документу «Про затвердження Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Одеській області на 2022-2026 роки» опубліковано для ознайомлення на сайті Одеської обласної ради.

28 жовтня 2021 року Управління розпочало проведення електронних консультацій з громадськістю стосовно збору пропозицій до Регіональної цільової програми.

Учасником Регіональної програми є громадська рада при Одеській обласній державній адміністрації, громадські ради при органах державної влади на території області, інститути громадянського суспільства.

Відкрите засідання Комітету з питань розвитку громадянського суспільства та громадської участі Громадської ради при Одеській ОДА за участі як представників інститутів громадянського суспільства Одеської області, так і відповідальних працівників місцевого рівня відбулося 28 листопада.

Голова Комітету Громадської ради з питань розвитку громадянського суспільства і громадської участі, директор Одеського інституту соціальних технологій, регіональний координатор Мережі UPLAN Андрій Крупник представив власне бачення шляхів та форм реалізації Національної стратегії на регіональному рівні, зробивши детальний аналіз основних положень Нацстратегії та вказавши на потенційні можливості її втілення в регіонах.
 Начальниця управління комунікацій та інформаційної політики Одеської ОДА Анжеліка Легеза ознайомила учасників обговорення з напрямами, що мають бути охоплені регіональною програмою.

Представниця ОІСТ, к.ю.н., експертка Мережі UPLAN Оксана Дуліна звернула увагу на важливість створення дієвої та ефективної координаційної ради, діяльність якої дозволить упорядкувати роботу по розробці програми та узгодити її з усіма зацікавленими суб’єктами.

Валерій Головко, голова ГО «Співдружність», експерт Мережі UPLAN, наголосив на необхідності постійного спільного обговорення з Громадською радою та ОГС Одещини положень майбутньої програми.

Певне занепокоєння відсутністю на місцях, зокрема, в Білгород-Дністровську, Березівці та інших містах Одеської області відкритості та прозорості у формуванні та функціонуванні ОГС висловили представники територіальних громад області.

Підбиваючи підсумки, учасники домовились налаштуватися на плідну та оперативну роботу, зважаючи на дедлайни, зазначені Управлінням комунікацій (робота передбачає стислі терміни – з 28.10.2021 до 11.11.2021 року) та постійно вести комунікацію з владою та ОГС.


1 коментар:

  1. Я ніколи не думав, що буду мати право на отримання позики, яку мені надали співробітник Педро та його кредитна компанія, яка була дуже гладкою та прозорою в кожній розмові, яку ми проводимо під час процесу позики, я ще раз подякую йому та його кредитній організації за роботу молодець, запропонувавши мені позику в розмірі 22 мільйони євро з низькою ставкою 2 річних доходів, вони є справжньою компанією з реєстром позик на простих умовах. зв’яжіться з кредитною компанією через pedroloanss@gmail.com WhatsApp: + 1-8632310632.

    ВідповістиВидалити