суботу, 12 листопада 2022 р.

Маємо нового партнера

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

між Комунальною установою «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М.С. Грушевського» та
Громадською організацією «Одеський інститут соціальних технологій»

м. Одеса                                                                                          11 листопада 2022 року

Комунальна установа «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М.С. Грушевського» (далі - КУ «ООУНБ імені М.С. Грушевського») в особі директора АМЕЛЬЧЕНКО Юліани Сергіївни, що діє на підставі Статуту, затвердженого розпорядженням голови Одеської обласної ради від 24.07.2019 № 938/2019-ОР, з однієї сторони, і Громадська організація «Одеський інститут соціальних технологій» (далі - Інститут) в особі директора Інституту КРУПНИКА Андрія Семеновича, який діє на підставі Статуту, з іншої сторони, які далі іменуються як «Сторони», а кожна окремо - «Сторона», уклали цей Меморандум про таке:

1. Метою співпраці є координація дій Сторін у сприянні соціальній адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у нові для них громади.

2. У процесі співпраці Сторони будують свої взаємовідносини на принципах гуманності, рівності прав, добровільності, взаємовигідного партнерства, єдності підходів та неспричинення шкоди одна одній.

3. Для виконання завдань співпраці Сторони в межах своїх повноважень та можливостей залучають необхідні матеріальні та нематеріальні ресурси, зокрема, вивчають та запозичують український та зарубіжний досвід.

4. Сторони можуть надавати одна одній різноманітну підтримку, спільно використовувати матеріально-технічні ресурси кожної зі Сторін відповідно до вимог чинного законодавства.

5. Для досягнення цілей цієї Угоди Сторони зобов'язуються:
  • обмінюватися інформацією, що є в їхньому розпорядженні, становить спільний інтерес, не є конфіденційною і не складає державної таємниці;
  • проводити спільні акції з питань, що є предметом Меморандуму;
  • долучати до заходів, що проводяться в бібліотеці, вимушених переселенців;
  • організовувати спільні наради, круглі столи, семінари, публічні обговорення, конференції та інші комунікативні заходи.
6. Меморандум не накладає на Сторони жодних фінансових обов'язків. Конкретні форми співпраці Сторін у спільному здійсненні проектів, програм, проведенні заходів визначаються, за необхідністю, окремими договорами та угодами, укладеними як безпосередньо між Сторонами, так і за участі інших сторін.

7. Термін дії Меморандуму - один рік з моменту його підписання Сторонами. Якщо жодна зі Сторін у місячний строк до дати закінчення дії Меморандуму не заявить про свій намір щодо його розірвання, Меморандум автоматично продовжується на той самий строк. Кількість пролонгацій не обмежена.

8. Зміни та доповнення до Меморандуму вносяться за згодою Сторін.

9. Меморандум може бути розірваний при невиконанні зобов'язань однією зі Сторін, за згодою Сторін або в односторонньому порядку - за умови попередження іншої Сторони не менш ніж за місяць до бажаної дати його припинення.

10. Сторони зобов'язуються при виконанні Меморандуму не обмежувати співробітництво лише предметом Меморандуму, а підтримувати та розвивати ділові стосунки і вживати усіх необхідних заходів для підвищення ефективності співпраці.

11. Усі розбіжності і спори, які можуть виникнути між Сторонами у зв'язку із виконанням Меморандуму, вирішуються шляхом переговорів та досягненням взаємної згоди.

12. Усі правовідносини, що виникають у зв'язку із виконанням цього Меморандуму і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного законодавства України.

13. Сторони зобов'язуються вживати всіх необхідних заходів для збереження конфіденційної інформації, отриманої ними одна від одної у процесі здійснення співробітництва згідно з умовами Меморандуму.

14. Сторони надають одна одній згоду на обробку, поширення та використання персональних даних, що містяться у Меморандумі, додатках до нього, актах, що укладаються на його виконання, відповідно до чинного законодавства України та з метою належного виконання умов Меморандуму.

15. Меморандум укладено у двох ідентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, - по одному для кожної Сторони.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар