четвер, 11 березня 2021 р.

ЕКСПЕРТИ UPLAN ТА ЦППР ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО ПЛАТФОРМИ ЗА ПРАВОВІ РЕФОРМИ ДЛЯ ОГС

 19 організацій громадського сектору об’єдналися для створення мережевого майданчика для адвокації та підтримки впровадження позитивних правових змін для громадянського суспільства.

Масштабний та змістовний аналітичний документ — Карта правових реформ — був розроблений минулого року. Свої пропозиції та коментарі до Карти вносили експерти Мережі публічного права та адміністрації UPLAN в Одеській області.

Логічним продовженням стало створення Платформи за правові реформи для ОГС.

Участь у Платформі відкриває низку можливостей:
  • постійне навчання;
  • підвищення кваліфікацій з питань законо- та нормотворчості, діяльності коаліцій;
  • фахові консультації й експертиза;
  • пошук партнерів та однодумців;
  • адвокатування власного питання та масштабування його завдяки підтримці учасників Платформи.

23 лютого під час онлайн-презентації Платформи за правові реформи для ОГС директорка Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) Олеся Холопік пояснила мету ініціації Платформи: «Одним із запитів від ОГС-учасниць та експертів під час створення Карти було об’єднання і просування правових змін. Щоб реформи не залишилися на папері, потрібно діяти. І сьогодні ця платформа відповідає на запит».

Серед співініціаторів запуску Платформи — Центр політико-правових реформ, Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), Центр прав людини ZMINA, Одеський інститут соціальних технологій, Асоціація сприяння самоорганізації населення, Реанімаційний пакет реформ (РПР).


Мету та можливості Платформи представила Валерія Дідик, менеджерка проєктів ЦЕДЕМ та координаторка спільноти розробників Карти правових реформ для громадянського суспільства. Вона наголосила на можливостях й інструментах впливу, які можуть використовувати учасники Платформи для впровадження важливих соціальних змін.

Дмитро Український, заступник директора Центру політико-правових реформ, запросив колег до участі«Представникам громадського сектору необхідно об’єднуватися, незалежно від сфер, над якими вони працюють. У рамках Платформи це лише початок шляху, тому запрошую колег із різних регіонів України приєднуватися. Разом ми приходимо до значно кращих результатів».

Андрій Крупник, директор Одеського інституту соціальних технологій, привітав створення Платформи та зазначив, що вона має значний потенціал для громадського сектору й водночас несе певну небезпеку для влади (у тому сенсі, що владним інститутам доведеться рахуватися з думкою ОГС і реагувати на критику).

Представниці Інституту — експертки Мережі UPLAN Алла Орлова та Оксана Дуліна — додали, що важливим для реалізації мети Платформи має стати об’єднання зусиль аналітиків: як в спеціалізації певних питань, так і їх спільному розв’язанню.

Долучитися до Платформи за правові реформи та стати її учасником, заповнивши анкету, можна тут: https://cutt.ly/kkPcL2w.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар